Home Blog Geen onderdeel van een categorie Duurzaam, da’s stevig, comfy en stoer

Duurzaamheid? Dat begint voor TiaTia bij het product. Wij, Catherine en Justine, zijn allebei jonge mama’s die op zoek waren naar kinderkleding dat tegen een stootje kan, dat kwalitatief én avontuurlijk is. We zoeken kleertjes die gemaakt zijn van fijne materialen, zoals (biologisch) katoen, elastaan en gerecycleerd katoen. Daardoor zit het lekker comfortabel en blijft het ook langer mooi. Maar het moet vooral stevig genoeg zijn om doorgegeven te kunnen worden. Onze bedoeling is dat een kledingstuk minstens één tweede leven krijgt bij broer, zus, vriendjes of via andere kanalen.

Bewust je producten kiezen

We hebben 2,5 jaar geleden in volle corona een snelle, zeg maar vliegende start genomen. En hoewel we vooral op ons gevoel afgingen, hebben we intussen geleerd om bewuster te gaan zoeken en te kiezen voor items van Europese bodem.  Zo zijn we zeker waar en hoe het gemaakt wordt en houden we ook de milieu-impact van onze toeleveringen onder controle.

We mixen duurzame merken met lokale of startende kindermerkjes en hopen zo een gevarieerde keuze te kunnen aanbieden met gekende én minder gekende kinderkleding.

Productinformatie die je kan voelen

Kleding is nog steeds een product dat mensen niet alleen willen zien, maar ook graag voélen. Een foto op je computerscherm zegt vaak te weinig. Daarom krijg je bij elk product zoveel mogelijk informatie mee. We beperken ons niet tot de maat en een foto. Elk stuk krijgt ook een beetje uitleg over de stof en het materiaal: waaruit het is samengesteld (katoen, elasthane, …) en hoe de stof aanvoelt. Dingen die je niet op de foto kan zien. Is het een wafelstructuur, spons, jersey of jeans bijvoorbeeld. Voelt het lekker zacht van binnen, zijn er handige drukknopjes achteraan,…

Klanten vinden op onze webshop ook heel duidelijke en uitgebreide informatie over de maten in onze gedetailleerde maattabel voor baby’s en voor kinderen vanaf 1,5/2 jaar.  

Op die manier proberen we het hen makkelijker te maken om de juiste kleding te kopen die mooi past, waardoor retourneren helemaal niet nodig is.

Circulaire verpakking

TiaTia is voor ons een bijberoep. We organiseren alles van thuis uit. De meeste klanten komen ook uit de buurt en halen hun bestelling gewoon bij ons thuis af. Dan geven we een doos of zak die we zelf kregen een tweede leven, of hoeven we zelfs helemaal geen verpakking te voorzien.

Maar we leveren in heel België en zelfs Europa. Voor onze verzendingen proberen we zoveel mogelijk dozen en zakken te hergebruiken. Voor een cadeauverpakking gaat dat natuurlijk niet, maar ook daar kijken we naar gerecycleerd/recycleerbaar materiaal.

Volg je eigen weg

Wij leerden het allemaal zelf en met vallen en opstaan. Uiteindelijk is er online echt plaats voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je bewust je eigen keuzes maakt, als klant én als webshop. Denk goed na over wat je wilt en zoek dan informatie, praat met elkaar, leer van mekaars fouten en maak bewuste keuzes.

Ook wij bouwen nog elke dag verder en hebben best nog wel wat uitdagingen voor ons. Maar ons doel, en ons buikgevoel, houden we steeds voor ogen bij elke afweging. We gaan resoluut voor toffe kleding en speelse accessoires voor onze tiny humans, zonder al te veel franjes en andere poespas. Stoer, gemakkelijk én net iets anders!

Benieuwd naar ons aanbod en waar we voor staan? Éen adres: www.tiatia.be.