Home Blog Geen onderdeel van een categorie 3 voordelen voor jou als je ecocheques in je webshop aanvaardt

Eco Pass, de ecocheque van Sodexo, helpt de Belgen om duurzaam, gezond en lokaal te kopen. De elektronische versie ervan aanvaard je gewoon als betaalmiddel in je webshop. Eenvoudig én voordelig voor jouw zaak! Sodexo gaf ons daar meer uitleg bij, die je hieronder terugvindt.

Wist je dat je klanten Sodexo Eco Pass even vlot in je winkel als online kunnen gebruiken? Door dit betaalmiddel in je webshop te aanvaarden,  verbeter je het imago van je zaak en verhoog je je omzet. Want dat levert volgende voordelen op:

1.  Meer klanten

In België ontvangen elk jaar 500.000 consumenten de Eco Pass cheques. En ze willen die ook steeds meer online besteden. Een studie van BeCommerce toont aan dat in België vorig jaar 20% meer online werd gekocht. Mis al die potentiële klanten voor je webshop niet!

2.  Duurzame producten zitten in de lift

Duurzame producten verkopen steeds beter en de Belgen zijn bij de beste leerlingen van de klas. Ons land staat immers op een eervolle achtste plaats van de Europese landen met het meest milieuverantwoorde koopgedrag. En ecocheques kunnen die trend alleen maar versterken. Consumenten met ecocheques hebben tot 250 euro aan extra koopkracht te besteden aan een ruime waaier van milieuvriendelijke diensten en producten. Het betreft zowel voedingswaren als huishoudelijke voorwerpen, die herkenbaar zijn aan labels zoals Biogarantie, FSC, PEFC of Ecolabel. Laat die dus zeker goed opvallen op je website!

3.  Grotere zichtbaarheid

Als je Eco Pass aanvaardt, stijgt meteen je visibiliteit op de Sodexo website en in de Sodexo4You app. Je klanten vinden je er sneller en komen makkelijker met je in contact op  sociale media, in de Sodexo nieuwsbrieven en hun zoekmachine. Je imago duurzaam versterken wordt dus wel heel makkelijk!

Klik hier om de Sodexo Eco Pass op je webshop te aanvaarden.

foto GH Ecomarket“Het aanvaarden van Sodexo ecocheques op onze Ecomarket e-shop stelt ons in staat om meer dan 500.000 consumenten aan te spreken met extra koopkracht, enkel bruikbaar in Belgische verkooppunten en e-shops. Dit stimuleert ons om onze producten en diensten te diversifiëren zodat elke Sodexo ecocheque (Eco Pass) begunstigde kan vinden wat hij of zij zoekt in het aanbod van milieuvriendelijke en gelabelde producten op onze e-shop. Onze contactpersonen bij Sodexo zijn altijd zeer behulpzaam en begripvol voor onze behoeften en aarzelen niet om kleinere handelaars te ondersteunen.”

Gregory Herbrand, Co-founder/CFO Ecomarket
www.ecomarket.be

Nog meer voordelen voor jou dankzij Sodexo:

  • De online betalingen verlopen veilig en zijn makkelijk te combineren met Bancontact, Visa of Mastercard.
  • De online betalingen zijn geïntegreerd met Mollie of rechtstreeks met Sodexo.
  • Je krijgt de transacties al binnen twee dagen terugbetaald.
  • Je hebt 24 u per dag en 7 dagen per week toegang tot je facturen en transactieoverzichten.
  • Je krijgt ondersteuning via telefoon of e-mail.

Nog vragen? Raadpleeg de FAQ van Sodexo.