Home Blog Geen onderdeel van een categorie De korte keten: een kwestie van instelling en keuzes

Hallo,
Ik maak er even een persoonlijke blog van. Want Oh!rganic is gegroeid vanuit mijn passie voor koken, kruiden, reizen en ontdekken. Het is dus een heel persoonlijk project, volledig in lijn met wat voor mij belangrijk is: de zorg voor mens en milieu. Bij elk aspect heb ik overwogen wat de beste keuze is voor de mens – mijn klanten, de boeren en ik – het product en onze omgeving. Meedoen aan Eco Wednesday en deze blog is voor mij dan ook een mooie kans om mijn visie en aanpak te delen. Hopelijk werkt het inspirerend!

Recht van het veld

We werken bij Oh!rganic rechtstreeks samen met een coöperatieve van boeren en producenten die onze waarden delen. Onze boeren kweken hun kruiden biologisch en vrij van pesticiden in de Griekse bergen, een plek waar geen contaminatiegevaar is van andere, niet-bio velden. De kruiden worden met de hand geoogst omdat het machinaal niet mogelijk is op de stijle bergwanden. Een arbeidsintensieve manier van werken, maar dankzij de behaalde bio-labels kunnen de boeren een premium-prijs vragen, waardoor het wel een haalbare onderneming blijft.
Zij leveren alles in bulk en wij zorgen zelf voor de juiste verpakking hier in België.

Slim verpakt

Wij maken zelf onze mengelingen en zoeken voor elk product de best mogelijke verpakking. Zowel voor de bewaring als de verzending moeten we een aantal dingen respecteren. Zo komen de vrij grote theebloemen los in bulk toe. Om de weldadige effecten van de kruidenthee te behouden, moet deze uit het licht, ongeschonden en droog bewaard worden. We verpakken alles zelf met de hand en kiezen voor de thee voor papieren zakjes of hervulbare blikken dozen. Voor andere producten kiezen we dan weer voor glazen potten.

De venstertjes zijn van plant-based plastic en een deel van de labels van graspapier. Het blijft een zoektocht en vraagt soms wat extra creativiteit, maar het draagt bij tot het unieke, exclusieve karakter van ons product.

Voor onze om-dozen en postverpakking hergebruiken we zoveel mogelijk wat binnen komt, dat is niet alleen goed voor het milieu, het drukt ook de verpakkingskosten. Daarnaast kiezen we voor gerecycleerd en recycleerbaar materiaal.

Bewust verzonden

We trekken onze filosofie ook hier door en kiezen heel bewust met wie we samenwerken. Dat zijn bedrijven die dezelfde waarden delen en zelf ook stappen ondernemen om hun impact op het milieu te verminderen.
En in de check-out moedigen we onze klanten aan om te kiezen voor levering in een afhaalpunt.

Met aangepaste accessoires

Alles is begonnen met de heerlijke kruideninfusies van Griekse bergthee van onze boeren in Griekenland. Maar om de kruidenthee optimaal te zetten, bleken de juiste accessoires erg handig maar niet makkelijk te vinden. We zijn op zoek gegaan naar tassen, theezeefjes en theepotten die in onze filosofie passen. En bij elk product leggen we uit hoe het werd vervaardigd en verpakt. Intussen bieden we ook honing aan, kwestie van dat theekransje helemaal af te maken! Maar ook kruiden zoals oregano en tijm. Allemaal van hetzelfde veld.

Met de webshop en producten willen we het welzijn van mens en natuur weer voorop stellen en anderen inspireren om dat ook te doen. Want uiteindelijk is het enkel een kwestie van instelling en keuze.

Neem zeker een kijkje op onze webshop www.ohrganic.be. Je vindt er nog meer informatie en weetjes over onze producten, werking en duurzame aanpak.
Inge.