Home Handleiding Aanbieding en Productpromoties

In deze sectie kan je je aanbieding neerpennen & je producten toevoegen aan de hand van een product feed.  

1. Algemene aanbieding 

Zorg voor een aantrekkelijke promotie en een duidelijk omschrijving. We raden aan om steeds met een leuke, unieke kortingscode te werken die creatief inspeelt op de dag waaraan je deelneemt. Zo geef je de consument die shopt tijdens één van de dagen het gevoel dat zij een exclusieve korting krijgen. Natuurlijk is het ook interessant voor jou om te kunnen tracken hoeveel consumenten er met de kortingscode geshopt hebben tijdens het verkoopsmoment. 

Bekijk hier de how-to video.

2. Productimport

Info over hoe je producten kan uploaden in je profiel 

We laten niet enkel de deelnemende webshops met hun aanbieding zien op het platform, consumenten kunnen ook via de zoekfunctie naar specifieke producten op zoek. Daarom is het belangrijk dat je ook producten uploadt in het systeem. We bieden je 3 verschillende opties aan om dit te doen. 

OPTIE 1: GOOGLE SHOPPING FEED

 • Heb je reeds een Google Merchant Account en weet je je weg daar een beetje. Maak dan van daaruit een lijst met maximum 100 producten die jij wil promoten tijdens het verkoopsmoment. Deze kan je in de vorm van een Google XML url invullen.

OPTIE 2: CSV OF XLS

 • Je kan hier een voorbeeld downloaden van XLSCSV of Google Spreadsheet . Opgelet! De titels, volgorde en hoeveelheid van kolommen moeten gerespecteerd worden zoals ze in het voorbeeld staan.

OPTIE 3: MANUEEL

 • Via het veld ‘handmatig individuele producten toevoegen’ onder ‘productimport’ kan je je producten manueel toevoegen. Hierbij is het belangrijk om alle verplichte velden in te vullen en ook afbeeldingen toe te voegen met de juiste bestandsgrootte. Vergeet zeker niet bij het invoegen van je productfoto te klikken op ‘update afbeelding’. Zorg ervoor dat alle informatie meteen klopt en je informatie ook volledig is want als je op opslaan klikt kan je de info niet meer wijzigen.

*Belangrijke informatie 

 • Bij voorkeur kies je voor één van bovenstaande opties om te vermijden dat je te veel producten toevoegt. In totaal mag je maximum 100 producten toevoegen aan je feed. Wanneer je meer producten toevoegt zullen deze verloren gaan.
 • Wanneer je producten toegevoegd hebt zal er bovenaan een overzicht verschijnen van welke producten er toegevoegd zijn. Het is niet mogelijk om gegevens aan te passen. Je kan wel producten verwijderen.

*Belangrijke informatie voor wanneer je de vooropgemaakte XLSCSV of Google Spreadsheet wil gebruiken:

 • Gebruik dezelfde lay-out als opgegeven in het voorbeeld (bijkomende kolommen en velden creëren of benamingen veranderen aanvaardt het systeem niet)
 • Welke velden moet je verplicht invullen: ID, name, price, description, link, image_link & sale_price
 • de ID mag geen speciale tekens bevatten, enkel cijfers.
 • De prijs van het product vul je in zonder €-teken in de omschrijving. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat je in € handelt.
 • Je kan maximum 100 producten uploaden per taal. Hou er dus rekening mee dat je enkel relevante producten in de .XLS of .CSV file plaatst.
 • Vergeet zeker niet je kortingsvelden in te vullen. Producten zonder korting staan een beetje sneu tussen de vele aanbiedingen van de andere webshops.

Bekijk hier de how-to video.

 

Ga naar de volgende stap: meer informatie over Contributio Paspoort >>

 

Benieuwd hoe een goede promotie eruit ziet? We verzamelden wat tips ter inspiratie.

Download ze hier